fredag 6. januar 2012

Kringle..nam nam..

Tenkt å begynne med å bake og lage mer mat som jeg vil dele med dere der ute..
Har bakt kringle i dag og den ble helt perfekt..
Her kommer oppskriften:

500 gr hvetemel
50 gr gjær(tørrgjær)
100 gr sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
3,5 dl melk
100 gr smør
Fyll:
1 pose makronfyll
perlesukker

Bland hvetemel,sukker,gjær,salt og kardemomme i en bolle.
Varm melken i en kjele med smøret i.
la den stå etterpå i noen min til den mer lunken.
Bland melkeblandingen opp i bollen med hvetemelbalndingen.
bruk fingrene.
du vil måtte bruke litt mer enn hva som står i oppskriften.
La deigen ligge og heve seg i 30 min med plast over.
Rull så ut deigen med kjevle til en diger rund form.
Bland makronfyllet i en bolle/skål med noen ss med kokende vann.
Dra fyllet utover på deigen med en kniv og fordel den greit utover.
Rull så deigen sammen til en pølse.
Legg den på en steikeplate med bakepapir,legg deigen slik som at den ser halv rund ut.
La den etterheve i 20 min.
Pensle med egg over kringelen og ta på perlesukker over.
Steikes midt i ovnen på 225 grader og 15-20 min.
kos dere..bon apetitt..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar